ronald mcdonald kinderfondsds

Superheld voor het Ronald mcDonald kinderfonds!

Begin van het jaar zocht er iemand contact met mij met de vraag of wij wilden meewerken aan een reclame campagne voor het Ronald mcDonald kinderfonds. Daar hoefden we niet lang over na te denken natuurlijk. Maanden lang was het Ronald McDonald huis in Rotterdam ons thuis ver van huis, dus wij hebben ontzettend veel aan hen te danken. Juliën moest na zijn geboorte zo lang in het Sophia kinderziekenhuis behandeld worden, dat het Ronald mcDonald huis echt ons tweede huis werd. Ik woonde daar zo’n twintig maanden. De eerste maanden zaten we daar samen, tot Arjan op en neer ging. De ene helft van de week kon hij bij ons zijn, de andere helft van de week zat hij in Enschede om de zaak draaiende te houden. Met pijn in zijn hart, dat wel.

Het Ronald McDonaldhuis in Rotterdam

Maar voor hem was het een fijne gedachte dat ik een eigen kamer had met een eigen bed en douche. Ook hoefde hij me nooit helemaal alleen te laten, want ik had altijd mensen om me heen die ik kon opzoeken als ik daar behoefte aan had. We zeiden dan ook al snel en een beetje impulslief ‘ja, natuurlijk!’ tegen dit project. Om er later achter te komen dat het om een enorm project ging, waar veel mensen bij betrokken waren. Het zou gaan om een reclamecampagne rond mcHappy Day: een samenwerking tussen het Ronald mcDonald kinderfonds en McDonald’s. Op deze dag gaat er van elke verkocht Happy Meal, een bedrag naar het kinderfonds. Om McHappy Day onder de aandacht te brengen, wordt er elk jaar een super gave campagne omheen bedacht. Maar dit jaar? Echt súper gaaf! En wij mochten hier aan meewerken.

Juliën krijgt een hoofdrol

Drie kinderen spelen de hoofdrol in deze campagne. Drie kinderen waarvan de overige gezinsleden bekend zijn met het verblijf in een Ronald mcDonald huis. Drie kinderen bij wie er van hun ziekte, juist hun superkracht gemaakt is. En raad nou eens wie één van deze drie kinderen is? Jawel, onze Juliën. Deze campagne laat op een positieve en stoere manier zien hoe krachtig en strijdlustig zieke kinderen kunnen zijn. Daarom worden ze geportretteerd als echte super helden: de McNificents. Dit klinkt geweldig, toch? Juliën zijn superkrachten komen voort uit zijn luchtwegproblemen en zijn tracheacanule (Wat is een tracheacanule? Klik hier). Zodoende wordt hij afgebeeld als superheld bij wie de ‘monsters die hem zijn adem afnemen, hem juist superkrachten geven.’ Van deze Juliën als superheld is ook een poppetje, een McNificent gemaakt. Dit poppetje zal op mcHappy Day in het Happy Meal in alle McDonalds restaurants in Nederland zitten. Hoe cool is dat?!

Eindelijk kan iedereen Juliën zien als de superheld die hij is.

Op naar Amsterdam!

Voor onze deelname aan deze campagne zijn we in de zomer een dagje naar Amsterdam geweest om kennis te maken met wat mensen die betrokken zijn bij dit enorme project. Ook hebben we kennis gemaakt met de andere twee McNificents: Fleur en Keano en hun families. Het was heel bijzonder om te zien hoe zo’n project tot stand komt en om daar op deze manier bij betrokken te zijn. We kregen de eerste beelden te zien van de mcNificents en Juliën mocht in een echte geluidstudio de tekst inspreken die ze hadden bedacht voor de animatie die ook zou worden gemaakt.

Ronald mcdonalds kinderfonds

In oktober zijn we een dagje op pad geweest om wat opnames te maken. In het Ronald mcDonald huis in Utrecht maakten ze opnames in een huislijke setting.

Ronald McDonald kinderfonds

Juliën zijn wandelende takken mochten ook mee en Sascha en ik figureerden op de achtergrond. Door de gezellige bende op de set was het net alsof het in onze eigen huiskamer werd opgenomen 😉
Ook dit was zo bijzonder om allemaal mee te maken!

Ronald McDonald kinderfonds

De grande première

Ondertussen moesten wij ons stil houden over de ontwikkelingen rond de campagne. Best een opgave! Ik hou er van om fragmenten uit ons leven te delen op Instagram, maar meer dan af en toe een hint mocht dus niet. Ook Juliën moest op school zijn mondje dicht houden. Maar dat deed hij heel goed. Tot maandag 4 november: de grande première bij ons thuis. We hadden de huiskamer vol met journalisten, foto- en videografen, mensen van McDonald’s en het Ronald mcDonald kinderfonds. Juliën mocht een paar vriendjes uitnodigen om samen de making of en een stukje van het animatie filmpje te komen kijken. En…niemand minder dan Edwin Evers kwam op de koffie. Edwin Evers is ambassadeur van het Ronald mcDonald kinderfonds (held) en als verrassing mocht hij het eerste exemplaar van Juliën als McNificent aan hem geven. Één grote dolle bende natuurlijk!

Ronald mcDonald kinderfonds

27 november: McHappy Day

Vanaf vandaag, 18 november zal de reclame campagne van start gaan. De commercial die is gemaakt kunnen we vanaf vandaag op televisie voorbij zien komen. Met als doel: zo veel mogelijk mensen op de hoogte brengen van McHappy Day. En dan volgende week woensdag 27 november is het zo ver, McHappy day! Dan zit er in elk Happy Meal een McNificent poppetje. Daarnaast komen onze superhelden ook tot leven in korte animatiefilmpjes. Hierin wordt er verteld hoe dapper en veerkrachtig ze zijn. Én, waar mcHappy day uiteindelijk om gaat: hoe fijn en belangrijk het is dat hun ouders ten tijde van een ziekenhuisopname dichtbij konden zijn in een van de Ronald McDonald Huizen.

Draag jij het Ronald McDonald kinderfonds ook een warm hart toe, én hou je van een hamburger op z’n tijd? Ga dan op woensdag 27 november naar de McDonald’s. Bestel een Happy Meal voor de kinderen (of voor jezelf) en wie weet zit er wel een ‘Juliën’ in!

Ben je benieuwd geworden naar de mcNificents en de commercial? Ga dan naar de site www.mcnificents.nl/Julien.

 Vind je het leuk meer om meer van mij en mijn bijzondere gezin te zien? Volg mij dan op Instagram. >klik hier< In mijn stories doe ik dagelijks verslag van mijn niet zo alledaagse leven.

Site Footer