april

Even de maand: april

Wees gerust, ik ga het niet weer over het je weet wel virus hebben. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben helemaal klaar met het je weet wel virus. We zijn er nu allemaal wel over uitgepraat hè? Hoe stom of het nieuwe normaal wel niet is. Dus rot lekker op met het je weet wel virus. Hier mijn maandoverzicht van april. Een overzicht van we allemaal wél deden. Een tikkeltje sarcastisch wel, daar ben ik me van bewust.

Aankomen

Dat deed ik. De nieuwe uitspraak ‘quarantaine kilo’s’ is volledig op mij van toepassing. Hoe ik die kilo’s straks weer ga lozen, daar moet ik nog wat op bedenken. Zodra de sportscholen open gaan ben ik de eerste die daar weer staat te trappelen om te beginnen. Muhahahah.

Project tuin

Ik wist niet dat we met project tuin bezig gingen tot mijn lief zei: “zullen we de tuin eens aanpakken?” En voordat ik wist wat het überhaupt was, stond ik het gazon te verticuteren. Om vervolgens de honderdduizend paardenbloemen er uit te trekken en op internet te zoeken wat die gore larven in ons grasveld doen. Die wonen daar dus in afwachting tot ze kunnen uitvliegen als langpootmuggen. Te goor, toch? Maar het terras is weer netjes, de zaadjes zitten in de grond en kunnen elk moment een groene grasmat vormen. Als ze niet voor de tijd worden opgegeten door die gore larven. Stomme beesten. Laat ze lekker het je weet wel virus krijgen.

Instagram

Volgen jullie mij al op Instagram? Zo niet, doen! Ik ben hilarisch. Zo liet ik me opmaken door mijn dochter en knipte ik mijn eigen haren. Het resultaat? Kijk zelf even in mijn uitgelichte stories. De uitkomst was best verrassend eigenlijk. In deze uitgelichte stories vind je ook alle diertjes waar mijn zoon me dagelijks mee confronteert. Enig, echt waar. Ook kun je onze kikkervisjes, die al bijna achterpootjes krijgen, op de voet volgen. Dus. Echt een aanrader hoor, mijn Instagram account.

April? Feest!

April heeft altijd een paar feestdagen die we doorbrengen met familie en/ of vrienden. Een te gek feestje op goede vrijdag, eieren zoeken met de familie met Pasen, en daarna koningsnacht en -dag. Maar we gaan het niet hebben over wat we allemaal niet konden doen hè? Dus, wat we wel deden? We verstopten paaseitjes in de tuin en lieten een heerlijke paasbrunch bezorgen.

april

Op tweede paasdag waren we ook nog eens een jaar getrouwd. ‘S avonds keken we eindelijk de filmopnames die we maakten tijdens de ceremonie. Mooi was dat. En wat mooi om terug te zien, zo veel liefde! Verder vierden we onze katoenen bruiloft nog even zonder cadeautjes. Natúúrlijk had ik voor mijn man wel een cadeautje voor onze besteld, maar hij niet voor mij.

Want: “we halen het allemaal wel weer in na het je weet wel virus. Toch?” Dus ik beet op mijn lip en knikte.

Zijn cadeautje ligt nog steeds onder het bed stof te happen tot een geschikt moment. Of tot het moment dat hij mijn blog leest en onder het bed kijkt.

Huisvrouw of the year award

Ah nee, dat is flauw. Cadeautje of niet, wat houd ik toch van die man en wat prijs ik mezelf gelukkig met hem. Maar wat had ik hem ook een betere huisvrouw gegund. Het doet ons huishouden geen goed hoor, dat thuis blijven met z’n allen. Nou zou ik nooit in aanmerking komen voor de huisvrouw of the year award, maar het is inmiddels wel gedaald tot een dieptepunt.

Overal ligt speelgoed, de gang vol met schoenen, de zolder ligt bezaaid met schone en/ of vuile was en ons aanrecht staat vol met vaat. Want: kapotte vaatwasser.

En omdat er niemand over de vloer komt, heeft het eigenlijk ook geen prioriteit meer om het huis aan kant te hebben. Want, wie ziet dat nou? Dweilen met de kraan open ook, want terwijl ik de keuken aan kant maak, trekken de kinderen alles uit de kasten in de woonkamer. Tótdat er een monteur voor de vaatwasser langs kwam op een woensdag ochtend. Het huis was in tijden niet meer zo opgeruimd geweest. Kreeg ik helemaal geen complimentje over, overigens.

Sneue pechvogel.

Echt hoor, gelukkig heb ik geluk in de liefde. Anders zou ik alleen maar een sneue pechvogel zijn. Nu ben ik een sneue pechvogel, maar met een spectaculair liefdesleven. Tijdens de je weet wel crisis, begaf ons koffiezetapparaat het. Het beestje was al zes jaar oud, dus tijd voor een nieuwe blijkbaar. Op een mooie dag kwam mijn lieftallige echtgenoot met een spik splinter nieuw koffiezetapparaat thuis.

Had hij me dus heel blij mee kunnen maken voor onze katoenen bruiloft.

Maar dit spik splinter nieuwe koffiezetapparaat was binnen een week kapot. Net als onze nieuwe vaatwasser trouwens. Wat dat toch is met apparatuur wat nooit helemaal doet wat het zou moeten doen bij ons, zal me voor altijd een raadsel blijven. Als ik me straks op de bank nestel voor mijn favoriete serie, moet ik eerst de t.v twee keer aan en uit zetten.

En verder…

Tja, verder niet zo veel eigenlijk. We maakten samen schoolwerk, gingen maar weer eens een rondje fietsen en we facetimeden wat af. verder ben ik gewoon blij dat we allemaal gezond zijn, dat het huis niet is afgefikt en dat we elkaar allemaal nog aardig vinden. Ik kijk er met gemengde gevoelens naar uit dat de kinderen na 11 mei weer op school gaan starten en ook ik mag weer gaan werken. Dit advies kregen we van de arts, die ons vertelde dat er nauwelijks kinderen worden opgenomen met het je weet wel virus. En al helemaal niet op de IC. Er zou geen onderscheid zijn in het ziekte beloop bij kinderen die wel of niet kwetsbaar zijn. Dus moeten we er vertrouwen in hebben. In de arts, in onze zoon en in onszelf. Tot nu toe was dit een top combinatie dus het gaat gewoon goed komen. Ik las vandaag nog ergens: Leven is het meervoud van lef! Gaan we doen. Lefgozers die we zijn.

april

Dit was alweer april!

Dit konden jullie in de maand april nog meer van mij lezen:

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer