nieuwe normaal

Een nieuwe normaal verjaardag

Bewapend met twee fleurig gekleurde tasjes stappen we in de auto. De cadeautjes die er in zitten kocht ik vanmiddag bij de Hema. Ik wipte even naar binnen en liep in één streep naar de make-up afdeling. Terwijl de mantra ‘niet aan mijn gezicht zitten, niet hoesten’ zich in mijn hoofd afspeelde rekende ik af bij de zelfscan kassa. We gaan een verjaardag vieren volgens het nieuwe normaal.

Ik pak mijn telefoon en zoek een vrolijk verjaardags muziekje op die we kunnen afspelen als we bij de jarige voor de deur staan. Terwijl Stevie Wonder happy birthday zingt om de feestvreugde te verhogen, heeft dit liedje het tegenovergestelde effect op mij. Het huilen staat me nader dan het lachen.

Uitje van de week

Ik draai me om naar de achterbank waar onze kinderen zitten. Dit is het uitje van de week want we blijven zo veel mogelijk thuis, zoals de minister president ons heeft opgedragen. “Hebben jullie de cadeautjes? En denk er aan hè: je mag wel feliciteren, maar geen hand geven of knuffelen.”
“Jahaaa mam, dat weten we.” Klinkt het verveeld. Ik zet de radio wat harder in de hoop dat Stevie Wonder mij wat kan opvrolijken. Met een dikke keel zing ik mee.

Happy birthday to you
Happy birthday to you
Happy birthday

We rijden de straat van de jarige in en ik zie vlaggetjes hangen. De taart staat klaar. Al toeterend naderen we en met alle ramen van de auto open, kan het niet anders dan dat je jarige dit ook hoort. De deur zwaait open en de hele familie komt naar buiten.

Happy birthday!

Blije gezichten. Taart. Felicitaties. Familieleden die we al in geen weken meer live hebben gezien of gesproken. En ik fleur er zowaar wat van op. We kletsen wat, geven de cadeautjes en eten een stukje taart. De kinderen lopen samen even naar de speeltuin om te schommelen. Zij mogen immers met elkaar spelen binnen anderhalve meter, de mazzelaars.

In de verte horen we getoeter. Daar komt nog meer verjaardagsvisite aan. En even later nog een auto. Tijd om plaats te maken, we gaan! Ondanks dat ik er in eerste instantie een beetje triest van werd, was het fijn om even onder familie te zijn. Terwijl we weg rijden merk ik dat mijn stemming is omgeslagen. Ik knal de radio nog even aan en zing mee met Stevie Wonder. De kinderen zijn vrolijk en doen gezellig mee. Verjaardag vieren volgens het nieuwe normaal. De minister president is vast trots op ons.

So let us all begin
We know that love can win
Let it out don’t hold it in
Sing it loud as you can

Happy birthday to you!


Vind je het leuk om meer van mij en mijn gezin te zien? Volg me dan op Instagram. In mijn stories doe ik (bijna) dagelijks verslag van mijn niet zo alledaagse leven. Je kunt me volgen op instagram.com/liefsheleen

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer